Zenetér
Zenetér pihenő
Gondolat
Vers gondolat
fantázia képes lap
Fantázia kép
Véletlen
Véletlen szerencse
Fotólap
Fotó vetítés

Kép fotó videó letölthető magyar természetfotók, számítógépes háttérképek - fotó lap
Táj, tárgy, virág, ember, állat fotó, természetfotó, tavaszi fotó, nyári fotó, őszi fotó, téli fotó, digitális fotózás, utómunkák - (c) Oldal Gyula

A digitális fényképezőgép egy olyan kreatív eszköz, amit ha okosan használunk, sokkal többet nyújthat. Utóélete lehet a fotóknak. Egyszerű otthoni képnézegetővel ( pl. xnview ) vagy egy grafikai programmal ( paint shop pro ) részeket, részleteket vághatunk ki a képből, a beállításokat óvatosan korrigálhatjuk, s ami nekem még ennél is fontosabb, egy képnek, büntetlenül, sokféle változata lehet. A vizuális technika érdekes játék a fényekkel, árnyékokkal, színekkel, hangulatokkal. Érdemes kipróbálni, egy fotó témát más fényviszonyok, évszak, napszak, időjárás alkalmával is, meglepően változatos és eltérő hangulatú fotók készülhetnek. A 960 x ....méretű képek otthoni és magán célra ingyenesen letölthetők. Más honlapon vagy nyilvános helyen a felhasználás nem engedélyezett, illetve csak kivételes esetben és előzetes egyeztetés után történhet.A fotók Pakson és Paks közeli helyeken készültek.

A jelenlegi 960 x ... méretű fotók, nem interneten történő, otthoni és magán jellegű felhasználása engedélyezett.

Zenés wmv fotó filmek, képernyővédő, természetfotó bemutató, kép, zene, multimédia - fotó lap

A zenés wmv fotó filmek, vetítések képanyagául, hátteréül többségében a saját digitális fotóim és mp3 zenéim szolgálnak - (c) Oldal Gyula

A multimédia, a zene, kép, videó, vagy bármilyen más használható média, elem, összetevő együttes használatát jelenti. Ezek egyszerűbb vagy éppen bonyolultabb számítógépes összehangolása már multimédia. Igyekszem a saját fotóim és zeneszámaim hangulatából minél többet átvinni, átadni a zenés fotó vetítéseknek. A zenés fotó filmek elkészítéséhez a Photo Story 3 for Windows programot használtam.

Természetfotó fesztivál Fák, fény, alkony Tavasz, nyár, ősz, tél Virágok, helyek Fantázia, vetítés Nyugalom, május
Természetfotó fesztivál, fotó, film, videó Fák, fény, alkony, fotó, film, videó Tavasz, nyár, ősz, tél, fotó, film, videó Virágok, helyek, fotó, film, videó Fantázia, vetítés, fotó, film, videó Nyugalom, május, fotó, film, videó
zenés fotó videó 3.9MB zenés fotó videó 2.8MB zenés fotó videó 9.5MB zenés fotó videó 3.9MB zenés fotó videó 1.6MB zenés fotó videó 1.6MB

Fotó vetítés, zenés fotófilm, fotó alapú zenés vetítés , fotó bemutató, kép, zene, multimédia, videó, wmv 9 image

A program kizárólag regisztrált Windows használata esetén tölthető le és telepíthető a számítógépre. A wmv formátumú vetítések, videók lejátszásához WMA 9.1 és WMV 9 Image v2 megléte szükséges. A zenés vetítésekhez / 640x480 vagy 800x600 / saját wma, mp3, midi zenéimet és fotóimat használtam, méretük 1.5 - 9.5 MB. WMV film, fotofilm, zenés fotó videó, multimédia természetfotó bemutató, egyedi vetítések, zenés foto filmek.

Minden szellemi alkotás, kép, zene, fotó, vetítés, zenés képeslap, stb., születése pillanatától általános jogi védelem alatt áll!

Digitális fotók és egyéb képek, átméretezése, vágása, módosítása - fotólap

Információk, ötletek, tippek, azoknak, akik most ismerkednek a digitális fényképezővel és az utómunkákkal

Bár a technikai lehetőségeket igen, de a fotózás élményét alig befolyásolja, ha a fényképezőgép hagyományos, vagy digitális, normál, vagy tükörreflexes, profi, félprofi vagy közepes automata és kézi, egyszerű automata, 3 - 6 - 8 - 10 - 12 - stb. megapixel felbontású. A lényeg, hogy örömünket leljük a fotózásban, fényképezésben. A több megapixel ideális esetben a fotó részletgazdagságát és az optimálisan készíthető papírkép méretét növeli. Az alábbiakat mégis érdemes figyelembe venni vásárlás előtt: első és legfontosabb. Soha ne a legolcsóbb fényképezőgépet vegyük meg. Kérjük ki mások, ismerősök, már digitális fényképezőt használók tanácsát. Hallgassuk meg és szűrjük le a nekünk fontos információkat. Minél könnyebb egy fényképező, annál nehezebb vele távolra, remegés mentesen fotózni. A kép stabilizátor nem minden, néha csak olyan mint ha... Vásárlás után: Olvassuk el a fényképező használati utasítását, jelöljük be a számunkra legfontosabbakat. Eleinte vigyük magunkkal ha fotózni megyünk, később már csak hosszabb utazáshoz. Állítsuk be gépen a helyes dátumot, a későbbi visszakeresés miatt, de lehetőleg ne jelenítsük meg fotózás közben, mert a végeredmény illúzió romboló. Több típus akkumulátor, vagy elemcserénél elfelejti a dátumot, ezeknél újra be kell állítani. Legyen tartalékban, hagyományos fényképezőnél film és vaku akku, digitális gépeknél tartalék memória kártya és feltöltött második akkumulátor, utazásnál töltővel együtt. A hordtáskában vitt fényképező nem sérül meg, mellette elférnek a tartozékok és a leírás is. Alap dolgok, de sokan még ezekről is megfeledkeznek.

Fotózással kapcsolatos általános fogalmak, minden megismert dolgot próbáljunk ki a gyakorlatban

képarányok, arány, metszés, aranymetszés ( a kép egy 9 részre osztott téglalap, a metszéspontok a nevezetes pontok, ezekhez hangoljuk, igazítsuk a főtémát ), mélységélesség ( a különböző távolságra lévő pontok egyaránt élesen képződnek le ), közeltér, középtér, távoltér, térérzet, portré, tájkép, lassú mozgások, sport, gyors mozgások, beltéri fotózás, panoráma, éjszakai, trükkök

Információk, ötletek, tippek, azoknak, akik most ismerkednek a digitális fotók utómunkálataival

A digitális fényképezőkkel ma már nagy felbontású fotók készíthetők. Egy 1600 x 1200 képpont méretű ( 2 megapixel ), jó minőségű, jpg formátumú fotó a számítógépen átlag 1 MB helyet foglal el. Ki lehet számolni mennyi helyet foglal el egy 4 - 6 - 12 megapixel felbontású fotó. A sok fotót rendben kell tartani, időnként amikor valamiért szükségessé válik, egyiket, másikat át kell méretezni, vagy egy részét kivágni, esetleg a technikai paramétereket utólagosan megváltoztatni ( világosság, élesség, színtelítettség, stb )

A fotók, képek utólagos átalakításához számos egyszerűbb és bonyolultabb program használható. Az egyszerűbbek a képnézegetésre és kisebb, gyors átalakításokra nagyon jól használható programok, pl. xnview, a bonyolultabbak, többféle utómunkára, átalakításra, javításra specializált programok, pl. Paint Shop Pro. Az Interneten a keresőbe beírva, az xnview szabadon használható és a PSP korlátozott, letölthető változatait megtaláljuk. Van olyan változat, amelyet kicsomagolás után azonnal használhatunk és van olyan amit telepíteni kell.

Fontos hogy soha ne az eredeti képekkel, fotókkal végezzünk műveleteket ( pl. átméretezés, kontrasztosítás ), hanem a módosítandó fájlt másoljuk egy ideiglenes könyvtárba, helyre, akár át is nevezhetjük. Másik fontos dolog, hogy ne a programra bízzuk a fotóink, képeink rendszerezését, hanem magunk kezeljük azt. Egy dátummal kezdődő és rövid leírásból, vagy a helyszínből létrehozott könyvtár névnél nincs beszédesebb.

Aki szerényebb angol tudással rendelkezik, annak javasolt olyan képnézegető használata, aminek a kezelő felülete magyar nyelvűre is beállítható. Ilyen például a fent említett xnview. Ez a program ráadásul nagyon jól és gyorsan megtanulható és rendkívül sokféle, ma szokásos műveletre használható. Az xnview az internetről szabadon letölthető és telepíthető. Telepítés után az első művelet a beállítás legyen.

Fotó, természetfotó, tájfotó, portré, életkép, pillanatkép, nevezetes építmény, épület, virágfotó, állatportré, kép, hangulat fotó, szín kép